Juni
café Peber&Mynte sig farvel og TAK

Vi startede med en fest - vi lukker med en fest

Som lovet slutter café Peber&Mynte af med fest og god musik.

Festen er i caféen og på det grønne område ved siden af Lokalbrugsen, hvor scenen er sat til de forskellige bands. Et solidt telt beskytter mod eventuelle regnbyer.

Weekenden byder på indslag fra de mange mennesker som har været med til at gøre café Peber&Mynte et dejligt sted at være i nu næsten 8 år.

Først og fremmest er alt til salg - lige fra te-kander, kopper, krus, glas, fade, tallerkner, bestik til borde, stole, sofa, køleskabe, køkkenredskaber og meget, meget mere. Måske du har haft en ynglings kop eller stol, så kom og byd :-)

Hele weekenden kan vi tilbyde vores største successer - nemlig gulerodskagen, quiche (bacontærten), boller - selvfølgelig kaffe, fadøl og Hansen Is.

Om lørdagen fra kl. 12-16 vil Niels - caféens vin entusiast - stå for lidt vinsmagning. Niels har tidligere afholdt vinsmagninger i caféen. Denne gang er det muligt, at smage på 2 glas rødvin og 1 glas hvidvin samt lidt tapas for kun kr. 100,-

Kl. 11.30 Oplev Mr. Mox og hans underholdende trylleri med kvikke bemærkinger og magiske tricks.
Kl. 13.00 Jens & Rasmus fra "Oskars fædre" er tilbage.
Kl. 15.00 Trine & Spejderdrengene giver den fuld skrue.
Kl. 16:30 Emil Oscar kendt som "EE" vil give et par numre.

Kl. 11.00 Hospitalsklovnene med Berit underholder igen.
Kl. 13.00 Blues&Greens sørger for søndags hyggen.
Kl. 15.00 Esrum-Hellerup Koret runder smukt af med sang.
Kl. 16:30 Mr. Mox lukker og slukker café Peber&Mynte.

Tidspunkterne er ca. tidpunkter og der tages forbehold for ændringer. Alle deltagere er frivillige og kigger forbi som en hyldest til caféen. Det vil jeg gerne på forhånd sige
TUSIND TAK for.

Lige som jeg til alle jer, der har gæstet caféen vil takke for dejligt selskab og for at have været en del af dette uforglemmelige eventyr.

TUSIND TAK TIL JER ALLE

Kig forbi og lad os lukke café
Peber&Mynte med manér

Kærlig hilsen
Sanne

Marts
FASTELAVN og brunch
"Vi fejrer for 8. år i træk fastelavn og benyttter anledningen til at åbne op for brunch - for alle - allerede fra kl. 9

Traditionen tro slår alle udklædte katten af tønden omme i gården.

Dagli Brugsen sørger for tønder og godteposer. Efterfølgende kan alle udklædte få gratis kakao ude foran og inde i cafeen kan alle købe hjemmelavede fastelavnsboller med creme, marcipan, nougat eller flødeskum til kun kr. 15 pr. stk.

Tilmelding er nødvendig og sker ved opskrivning inde i Dagli Brugsen.

BRUNCH - allerede fra kl. 9

Kom og smag vores brunch - som du kender den - med friskbagte boller, quiche, Jamie Oliver brød, pålæg, oste, salater, syltetøj og saft fra Søbogaard og ikke mindst vores store kagebord - ad libitum
Pris pr. voksen kr. 130,-
Unge 9-15 år kr. 85,-
Børn 2-8 år kr. 40,-


Februar-Juni
Valby Kino 10% rabat

Gem kvitteringen

når du spiser i café Peber&Mynte om torsdagen

Du kan veksle kvitteringen fra torsdagen og til onsdag i ugen efter til biografbilletter i Valby Kino og få 10% rabat.

Vi har lavet denne aftale med Valby Kino fordi mange af jer for 7 år siden skrev under på, at Valby skulle have en biograf - den er her nu og I skal have mulighed for at se film i biografen med rabat.

Tilbuddet gælder kun i Valby Kino og kører til og med maj måned

Husk film skal ses i biografen - specielt i Valby Kino


Tidligere arrangementer


Februar
Valentinsdag - Kærlig menu
"Vi fejrer Valentinsdag, da den i år simpelthen falder på en torsdag.

Vi har sammensat en helt speciel menu:
Forret:
Suppe af søde kartofler og pyntet med avokado
Hovedret:
Kyllingbryst fyldt med spinat og ost - bagt med cherrytomater og artiskokhjerter.
Eller
Den berømte grydestegte oksesteg med hvidløg, blommer og kirsebær
Dessert:
Fersken pannacotta med cashewnødder pyntet med passionsfrugt

Pris for 3 retter kr. 160,-
Pris for 2 retter kr. 130,-
Pris for kun hovedret kr. 105,-
Børn har som sædvanlig deres helt egne priser.Marts
Danmarks Lykkeligste Parforhold
Cafeen byder på Chili Con Carne med salat og brød fra kl. 17.30 til 82,- pr. person. Drikkelse og mad betales på stedet. Tag din partner og/eller vennerne med og få noget at snakke om.
"DANMARKS LYKKELIGSTE PARFORHOLD"
- din GPS i parforholdet
- Om den hemmelige forskning og viden
- Om hvordan et parforhold overlever eller dør
- Om virkeligheden i parforholdet og sådan som det lykkes Udbytte? Realisme og lidt ekstra!
Små børn kan medbringes.
Entre for foredrag 75,- . Tilmelding på 26819336, Facebook eller på www.kickanandersen.dk

Marts
Barselscafé - Danmarks Lykkelige Børn
"DANMARKS LYKKELIGSTE BØRN" - din GPS i opdragelsen v/Kickan Andersen
- om de rigtige levende børn
- om muligheder og fælder
- om virkeligheden og sådan som det lykkes
Udbytte?: Realisme og lidt ekstra
Entre 60 kr. Tilmelding på www.kickanandersen.dk eller
på 26 81 93 36

Marts
Vinsmagning med Valby Vinklub
Forrygende spansk aften i Cafe Peber & Mynte

Først serveres en delikat tapas-tallerken med pandestegt, tynd filodej i lag med feta og persille pyntet med kikærte/chilidip, feta, rødløg, frisk mynte og koriander.Smørristede små stykker brød. Krydret jordnøddesauce med hvidløg og chili. Stegte courgette skiver rullet om gedeost, mynte og chillier. Grønne asparges rullet i lufttørret skinke. Aioli. Søde og salte rødbede chips.

Efter disse lækre herligheder følger hovedretten, som er: Pollo al Ajillo - kylling og hvidløg bagt i ovn. Tortilla - "spansk omelet" med kartofler. Ensaladilla - spansk grøntsagssalat - fint snittede, let dampede gulerødder, ærter og bønner vendt med tomater, løg og peberfrugt i en hjemmelavet mayonnaise-
dressing med sennep og citron, kapers og store oliven. Hertil godt brød.

Inden desserten en lille bid Manchegoost og smørristet hvidløgsbrød med blå ost og ristede pinjekerner, store gule rosiner og grønt.

Det søde punktum for denne skønne middag hedder Magdalenas - spanske muffins toppet med en fløde/oste creme blandet med citronskal.

Til alle disse delikate serveringer følger naturligvis passende spanske vine. For medlemmer af Valby Vinklub er prisen 350 kr. Du kan godt have gæster med, men så er prisen 400 kr. pr. mund.

Skynd dig at melde dig til hos formanden, karup@valbyvinklub.dk. Han sender hurtigt en bekræftelse, hvis der ikke er udsolgt. Og først når du har modtaget denne bekræftelse, skal deltagerbetalingen sendes til Valby Vinklubs konto i Danske Bank 1551 10551730. Du skal huske at opgive navn i forbindelse med betalingen.

April
Fernisering
Dan, Robert & Jan
Kom til fernisering på torsdag og benyt jer af anledning til at komme i cafeen tidligere end normalt - endnu bedre kom og hils på de tre kunstnere, der udstiller her i april og maj måned.

Dan Jensen, autodidakt maler. Naivistisk stil, kendetegnet ved sin store inspiration fra historiske perioder, især middelalderen, ofte farverigt fortolket ud fra Bayeux-tapetets fortælleteknik.

Robert Bergstein Larsen: Ligeledes autodidakt,. Malerierne fortæller ofte flere historier ad gangen, og beskueren har selv mulighed for at knytte de løse ender.

Jan Olsen: Betegner sig selv som Autodidakt nybegynder. Enkelt, rent optimistiske udtryk, baseret på spillet og kontrasterne mellem grundfarverne. Udtrykket er en umiddelbar og glad tone.

Maj
Foredrag: Min far er død

AFLYST - men flyttes til starten af juni og vil blive oplyst her på siden

Om at møde efterladte forældre og børn midt i sorgen.
Foredrag ved forfatter og foredragsholder Linda Jakobsen

Pris: Entre, 75 kr.. Der sælges kaffe og kage i cafeen.
Bogen Vi er her endnu! Efterladte forældre om tab, sorg, kærlighed og håb sælges til nedsat pris på dagen

Tilmelding: Skriv til l_jakobsen@hotmail.com
Der er plads til 30 deltagere

Min far er død, siger 3-årige Simon med høj røst i børnehavens garderobe. Børnene leger videre, men stilheden og usikkerheden breder sig blandt de voksne. Hvad skal man sige?

Samværet mellem efterladte i sorg og pårørende kan være svært for begge parter. Når en ung forælder dør, berører det mange mennesker: familie, venner, kolleger, pædagoger og lærere. De fleste vil gerne hjælpe de efterladte, men man er bange for at gøre noget forkert. Andres sorg og savn kan virke skræmmende, og man kæmper måske selv med egne følelser for afdøde.

Foredraget giver et indblik i livet i de børnefamilier, hvor mor eller far er død. Det handler om sorg, livsglæde, kaos, kærlighed, glæder og skuffelser over venner og familie, forbudte følelser, livserkendelser og hverdag. Det handler om at kælke og grine den samme dag, som ens far er død og om at græde sin pude våd om aftenen.

Når en forælder dør, og den anden forælder bliver alene med børnene, er familiedrømmen ødelagt, og alt skal bygges op fra bunden. Det er den efterladte forælders ansvar alene, og det kan føles tungt og ensomt. Man finder med tiden ud af, at sorgen ikke går væk. Men mange oplever også, at det er muligt at få et godt liv trods svære vilkår.

Min mand døde i 2009, og efter at have brugt tre år på at komme på fode i Valby er min søn og jeg nu ovre de sværeste år. Jeg har gennem et år fulgt otte andre efterladte familier som research til en bog.

Ved at skabe forståelse for børnefamilier, der lever med sorgen over en død mor eller far, vil jeg give håb og støtte til andre sørgende. Jeg vil også gerne give mod til alle andre til at være nærværende overfor mennesker i sorg.

Maj
Barselscafé - Danmarks Lykkeligste Familie
"DANMARKS LYKKELIGSTE FAMILIE" - din GPS i familielivet v/Kickan Andersen
- om familielivet i virkeligheden
- om de levende børn
- om det svære parforhold
Sådan som det lykkes

Udbytte?: Realisme og lidt ekstra

Entre 60 kr. Tilmelding på www.kickanandersen.dk eller
på 26 81 93 36

Oktober
Valby Vinklub
"Helt vild aften med lækker vin-menu"

Så er Valby Vinklubs næste arrangement klart til præsentation.
Det bliver en lækker vildtmenu med tilhørende franske vine.

Vi mødes klokken 18.30 til et boblende glas velkomst, og klokken 19 går vi til bords.

Forretten er koncentreret svampesuppe med svampe, jordskokker og fløde samt hjemmebagt brød.
Hvad hovedretten angår, er alle sejl til, for der bliver både ovnstegt hare med syltede brombær, stegt fasan i fad med blåskimmelost og hjortesteg med granatæble.
Tilbehøret er tranebærkompot, Waldorf-salat, kartofler, vildtsovs og brød.
Til slut desserten, gammeldags æblekage.

Vin-menuen skænkes op af World of Wine i Rødovre, og vinhandler Peter Kjeldgaard fortæller om de forskellige vine, og han har selvfølgelig gode tilbud med på de vine, der serveres. Vin-menuens detaljer vender vi tilbage til, når den er fastlagt, men World of Wine har lovet noget spændende.

Hele denne efterårs-festaften koster 375 kroner for medlemmer af Valby Vinklub. Gæster kan inviteres med for 425 kroner.

Tilmelding til klubbens formand Jørgen Karup på karup@post4.tele.dkNovember
Barselscafé - Danmarks Lykkeligste Familie
"DANMARKS LYKKELIGSTE FAMILIE" - din GPS i familielivet v/Kickan Andersen
- om familielivet i virkeligheden
- om de levende børn
- om det svære parforhold
Sådan som det lykkes

Udbytte?: Realisme og lidt ekstra

Entre 60 kr. Tilmelding på www.kickanandersen.dk eller
på 26 81 93 36

Februar
FASTELAVN og brunch
"Vi fejrer for 7. år i træk fastelavn og benyttter anledningen til at åbne op for brunch - for alle - allerede fra kl. 9

Traditionen tro slår alle udklædte katten af tønden omme i gården.

Dagli Brugsen sørger for tønder og godteposer. Efterfølgende kan alle udklædte få gratis kakao ude foran og inde i cafeen kan alle købe hjemmelavede fastelavnsboller med creme, marcipan, nougat eller flødeskum til kun kr. 15 pr. stk.

Tilmelding er nødvendig og sker ved opskrivning inde i Dagli Brugsen.

BRUNCH - allerede fra kl. 9

Kom og smag vores brunch - som du kender den - med friskbagte boller, quiche, Jamie Oliver brød, pålæg, oste, salater, syltetøj og saft fra Søbogaard og ikke mindst vores store kagebord - ad libitum
Pris pr. voksen kr. 130,-
Unge 9-15 år kr. 85,-
Børn 2-8 år kr. 40,-